Breaking News

Αεριοστρόβιλοι για Εφεδρική Ενέργεια στην Ελβετία

 


Η Ελβετία αγοράζει κινητούς αεριοστρόβιλους ως εφεδρική ενέργεια για το χειμώνα

Η ελβετική κυβέρνηση διέταξε οκτώ κινητούς και μεταφερόμενους αεριοστρόβιλους για να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Η προμήθεια είναι η πρώτη σύμβαση που υπογράφεται στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας του κυβερνώντος Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για την παροχή εφεδρικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής. Αυτό το μέτρο θα συμπληρώσει τα αποθέματα υδροηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με στοχευμένο τρόπο το χειμώνα εάν χρειαστεί, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Μεταφορών, Ενέργειας και Επικοινωνιών (DETEC).

Οι οκτώ κινητοί αεριοστρόβιλοι έχουν αγοραστεί από την GE Gas Power και θα εγκατασταθούν στην τοποθεσία της GE στο Birr στο βόρειο ελβετικό καντόνι Aargau. Τροφοδοτούνται από αέριο, αλλά και από πετρέλαιο ή υδρογόνο. Θα είναι έτοιμα για λειτουργία αυτόν τον χειμώνα μέχρι το τέλος του 2026. Το συνολικό κόστος για ολόκληρη την περίοδο ανέρχεται σε 470 εκατομμύρια CHF (περίπου 480 εκατομμύρια δολάρια).

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει οκτώ αρθρωτούς στρόβιλους τύπου TM2500 με απόδοση τουλάχιστον 30 μεγαβάτ ο καθένας, δηλαδή συνολικά περίπου 250 μεγαβάτ.

Επιπλέον, οι διαπραγματεύσεις με άλλους πιθανούς προμηθευτές εφεδρικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Αυτοί οι εφεδρικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής θα υπόκεινται στο σύστημα ελέγχου εκπομπών ρύπων προς το περιβάλλον. Παράλληλα, γίνονται διευκρινίσεις για το ποια εταιρεία θα λειτουργεί το εργοστάσιο.

Πηγή: Euro swisss intl

Σ.Σ. Οι Ελβετοί προετοιμάζονται για τα χειρότερα μιας και κανένας δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση που αφορά την Ενέργεια παγκόσμια. Επίσης κανένας δεν ξέρει τι αποτελέσματα θα έχουν στις διάφορες Οικονομίες των Κρατών του πλανήτη τα επακόλουθα αυτής της προς το παρόν σύρραξης Ουκρανίας - Ρωσίας στην Ευρώπη. Ετσι λοιπόν η χώρα προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Επιβραδύνει η Ελβετική Οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ουγγαρία Είναι Τελικά ο Δούρειος Ίππος του Πούτιν στην Ευρώπη ??

Ένα Οδοιπορικό στο Ηρωϊκό Μεσολόγγι


                        Γιώργος Κανελλάκης και αποκαλύψεις για τις Ελληνικές Τράπεζες