Breaking News

Τρεις παράγοντες που επηρεάζουν τη μετακόμιση στο εξωτερικό


Τρεις παράγοντες που επηρεάζουν τη μετακόμιση στο εξωτερικό

Η post-covid περίοδος χαρακτηρίστηκε από την έντονη ανάγκη να εξερευνήσουμε τον κόσμο όσο το δυνατόν περισσότερο, και γιατί όχι να μεταφέρουμε τον τόπο της μόνιμης κατοικίας μας εκτός συνόρων, προκειμένου να  εξισορροπήσουμε την πρότερη καταπιεστική στασιμότητα. 

Η αύξηση των ευκαιριών εξ’ αποστάσεως εργασίας λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίσαμε, και διάδοση δια μέσου των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης των περιπτώσεων μετακόμισης στο εξωτερικό (υπό ρομαντικοποιημένο πολλές φορές πρίσμα), ενθαρρύνει μια τέτοια απόφαση.

Κι αν οι τάσεις φυγείς σου αρχίζουν να σε περικυκλώνουν, ίσως είναι η στιγμή να αρχίσεις να ερευνάς πιο εκτενώς τα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν από μια τέτοια απόφαση, και να δημιουργείς το προσωπικό σου χρονοδιάγραμμα. 

Αν πρόκειται περισσότερο για μια φάση πειραματισμού, ή αν θέλεις να γευτείς τη νομαδική ζωή χωρίς να επιλέξεις μια σταθερή τοποθεσία για μεγάλο χρονικό διάστημα, σίγουρα οι απαιτούμενες διευθετήσεις είναι πολύ πιο απλές. Για μια πιο ριζική αλλαγή, υπάρχουν τρεις κύριοι παράγοντες, οι οποίοι μάλιστα απαιτούν χρονοβόρα προετοιμασία, και καλό θα ήταν να είσαι ενημερωμένος κατάλληλα.

  1. Στέγαση

Ένα από τα βασικότερα κομμάτια που θα σε απασχολήσουν είναι το κομμάτι της οικίας.

Και δεν εννοούμε μόνο την εύρεση διαμονής που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου, στη χώρα προορισμού, που μπορεί να είναι απαιτητική αλλά υπάρχει πληθώρα επιλογών βραχείας μίσθωσης μέχρι να εντοπίσεις την κατάλληλη, όσο η διευθέτηση της κατοικίας στη χώρα αναχώρησης. 

Τα ακίνητα είναι περιζήτητα στη χώρα μας αυτή την περίοδο, και ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να απευθυνθείς στους επαγγελματίες του κλάδου, ελεύθερους ή και από το μεσιτικό γραφείο Your Home Sold, για να σε συμβουλέψουν για τις πιο αποδοτικές κινήσεις δεδομένου των προσωπικών σου παραγόντων, όπως λοιπά ακίνητα, διάστημα απουσίας κλπ. 


2. Εκμάθηση Νέα Γλώσσας

Δύο συνιστώσες διαμορφώνουν την ανάγκη εκμάθησης μιας νέας γλώσσας: η καθιερωμένη γλώσσα επικοινωνίας, και η γλώσσα εργασίας.

Για τη δεύτερη, οι πιθανότητες δείχνουν προς την Αγγλική, δεδομένου ότι αναφερόμαστε σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. 

Για την πρώτη, οι ανάγκες διαφοροποιούνται ανάλογα με τη χώρα. Σίγουρα δεν θα χρειαστεί να αποκτήσεις το ανώτατο πτυχίο πριν την απογείωση, όμως σίγουρα υπάρχει κατηγοριοποίηση ανάμεσα σε χώρες που η μη-γνώση της τοπικής γλώσσας δε θα σου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην επικοινωνία, αφήνοντάς σου το χώρο να εξασκηθείς σταδιακά σε αυτήν κατά την παραμονή σου, και σε χώρες που μια βασική έστω εκμάθηση είναι απολύτως αναγκαία για μια άνετη καθημερινότητα. 

Κι αυτό είναι κάτι να λάβεις υπόψιν σου για να διαμορφώσεις ανάλογα το πρόγραμμά σου στην περίοδο των προετοιμασιών. 

Βέβαια από την άλλη, η απόκτηση νέων γνώσεων δεν είναι ποτέ χαμένος χρόνος. Άλλωστε έτσι θα μπορείς να γνωρίσεις περισσότερους ανθρώπους, να διαβάσεις αμετάφραστα βιβλία, και να δεις ταινίες που δεν υποστηρίζονται υπότιτλοι! 

  1. Αναζήτηση Υποστήριξης 

Η δημιουργία μιας ατζέντας με τα πιο χρήσιμα τηλέφωνα επαγγελματιών, είναι απαραίτητη για κάθε πολίτη, άσχετο με το αν διαμένει στη χώρα καταγωγής του ή στο εξωτερικό. 

Ο προσωπικός γιατρός, ο δικηγόρος και ο λογιστής είναι το τρίπτυχο ασφαλείας που χρειάζεται να εξασφαλίσεις, μαζί με την πλήρη ενημέρωση για το σύστημα υγείας και τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις.