Breaking News

Θέλετε Μια Offshore Εταιρεία ?

 


Άνοιγμα μιας υπεράκτιας εταιρείας σε 3 βήματα.  

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε κατά τη δημιουργία μιας υπεράκτιας εταιρείας. Η ίδρυση μιας υπεράκτιας εταιρείας, δεν ήταν ποτέ πιο δημοφιλής, καθώς πολλοί άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικές επιχειρηματικές ευκαιρίες και τρόπους για να εξοικονομήσουν χρήματα, να προστατεύσουν το απόρρητο και τα περιουσιακά τους στοιχεία σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς.

Η σύσταση μιας υπεράκτιας εταιρείας είναι απλή και μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες, αλλά η επιλογή του σωστού γραφείου δημιουργίας υπεράκτιων εταιρειών είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί η ομαλή διαδικασία.

Αυτό το άρθρο είναι για  να σας καθοδηγήσει στον τρόπο δημιουργίας μιας υπεράκτιας εταιρείας: από την επιλογή, την εγγραφή, μέχρι τη διαδικασία σύστασης υπεράκτιων εταιρειών, προκειμένου να εξαλειφθεί η κοινή αντίληψη, ότι μια διαδικασία σύστασης υπεράκτιας εταιρείας είναι μια περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία με πολλές δυσκολίες και προβλήματα στην πορεία.

Παρακάτω γράφουμε μερικές ερωτήσεις που είναι σημαντικό να κάνετε στον εαυτό σας καθώς αρχίζετε να αποφασίζετε πού να ιδρύσετε μια υπεράκτια εταιρεία, τον τύπο της οντότητας που θα θέλατε να δημιουργήσετε και πώς θα θέλατε να δομήσετε τη νέα σας εταιρεία.

Πώς να δημιουργήσετε μια υπεράκτια εταιρεία .                                                                                   Η δημιουργία μιας υπεράκτιας εταιρείας μπορεί να χωριστεί σε τρία βήματα. Οι περισσότερες διαδικασίες σύστασης εταιρείας μπορούν να ολοκληρωθούν ηλεκτρονικά με ελάχιστη τεκμηρίωση και χρεώσεις, σε μόλις λίγες ημέρες.

Ανοίξτε μια υπεράκτια εταιρεία σε 3 βήματα                                                                                        Επιλογή υπεράκτιας εταιρείας - Επιλέξτε τη δικαιοδοσία της υπεράκτιας εταιρείας σας, τον τύπο της εταιρείας και το όνομα της εταιρείας σας.ψωΆνοιγμα υπεράκτιου τραπεζικού λογαριασμού και κατανόηση των υποχρεώσεων                                                                                                                    1. Επιλογή υπεράκτιων εταιρειών.                                                                                                          Η πρώτη σας δουλειά είναι να επιλέξετε  ποια δικαιοδοσία και τη δομή υπεράκτιων εταιρειών, είναι κατάλληλη για εσάς. Αν και δεν δημιουργούνται όλες οι δικαιοδοσίες  της εταιρείας και οι υπεράκτιες δομές εξίσου, υπάρχουν πολλές ομοιότητες και επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, χωρίς τόσες διαφορές και αποκλίσεις όπως θα περίμενε κανείς.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε:

Ποια θα είναι η κύρια λειτουργία της οντότητας; Είναι για Προστασία Περιουσιακών Στοιχείων, Φιλανθρωπία, Σχεδιασμό Περιουσίας, Επιχειρήσεις, Επενδύσεις, Εταιρεία Συμμετοχών, κ.λπ. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, υπάρχουν διαφορετικές υπεράκτιες δομές είτε πρόκειται για Trust, Foundation ή IBC, LLC κ.λπ...

Λόγω της συνεχώς μεταβαλλόμενης φύσης της βιομηχανίας υπεράκτιων εταιρειών – καλά το διαβάζετε…. βιομηχανίας-  και των κανονισμών, ειδικά όταν πρόκειται για φορολογικούς νόμους υπεράκτιων, είναι σημαντικό να έχουμε ενημερωμένες πληροφορίες, καθώς η τοπική φορολογική νομοθεσία αλλάζει ολοένα και περισσότερο λόγω των παγκόσμιων εταιρικών πιέσεων.

Σε ποια Δικαιοδοσία θα θέλατε να ενσωματωθείτε; Ενώ υπάρχουν οχήματα σχηματισμού υπεράκτιων εταιρειών σε όλο τον κόσμο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη:

Θέλετε να μπορείτε να επισκεφτείτε τον προορισμό και να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτόν; Θέλετε να ζείτε σε κοντινή γεωγραφική γειτνίαση με την επιλεγμένη τοποθεσία; Είναι η δικαιοδοσία που σκέφτεστε να δημιουργήσετε κατάλληλη για την επιχείρησή σας; Αυτές είναι οι πιο πρακτικές ερωτήσεις.                                                                                                                                                     1.1. Φορολογικοί νόμοι και νόμοι για τη διαφάνεια.                                                                                  Οι επόμενες ερωτήσεις θα απαιτήσουν προσεκτική έρευνα, καθώς οι φορολογικοί νόμοι είναι διαφορετικοί σε κάθε χώρα. Για να βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεστε με τη φορολογία, είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν εξειδικευμένο λογιστή ή δικηγόρο που είναι εξοικειωμένος με την επιλεγμένη από εσάς δικαιοδοσία της υπεράκτιας εταιρείας.

Όπου κι αν είναι η κύρια κατοικία σας, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη φορολογική σας διάρθρωση και εάν ορισμένες υπηρεσίες απορρήτου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή όχι, ώστε να μεγιστοποιηθεί η εμπιστευτικότητα, η προστασία των περιουσιακών στοιχείων και το απόρρητο.

Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να μιλήσετε με έμπειρα στελέχη γραφείων που αναλαμβάνουν την δημιουργία υπεράκτιων εταιρειών. Χωρίς αυτή την εξειδικευμένη γνώση, υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί η λάθος οντότητα με λάθος δικαιοδοσία, με λάθος εταιρική δομή που θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και πολύ περισσότερα έξοδα για να διορθωθούν.

1.2. Υπεράκτια εταιρεία με τραπεζικό λογαριασμό. Εάν ξεκινάτε μια υπεράκτια εταιρεία ως εταιρεία συμμετοχών, τότε δεν χρειάζεται να τεθούν οι ακόλουθες ερωτήσεις. Αλλά σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ακόλουθα:

Χρειάζομαι προσωπικό ή εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό στην εταιρεία μου; Το άνοιγμα ενός υπεράκτιου τραπεζικού λογαριασμού σε πολλές δικαιοδοσίες δεν θα απαιτείται να γίνει αυτοπροσώπως και μπορεί να ολοκληρωθεί διαδικτυακά.

Ωστόσο, ο κλάδος της υπεράκτιας τραπεζικής έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια και σε πολλές δικαιοδοσίες, απαιτείται η σύσταση μιας τοπικής εταιρείας στη δικαιοδοσία και θα πραγματοποιήσει εκτεταμένους ελέγχους ιστορικού ή θα ζητήσει πολύ περισσότερα έγγραφα.

Αν και αυτό δεν συμβαίνει πάντα, γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο σε μέρη όπως η Σιγκαπούρη, ο Παναμάς και το Χονγκ Κονγκ όπου υπάρχουν περισσότεροι περιορισμοί, υψηλότερες τιμές και περισσότερη δέουσα επιμέλεια.

Υπεράκτιες δικαιοδοσίες όπως ο Άγιος Βικέντιος, ο Νέβις ή η Ανδόρα που δεν απαιτούν τοπική εταιρεία και μπορούν να ανοίξουν με μια ηλεκτρονική εφαρμογή χωρίς προσωπικές απαιτήσεις. Ένας καλός πράκτορας δημιουργίας υπεράκτιων εταιρειών μπορεί συχνά να ολοκληρώσει την αίτηση για εσάς. Και τέλος: Χρειάζεστε υπηρεσίες Εταιρικού, Εικονικού Γραφείου, Διοίκησης, Γραμματέα ή Υποψηφίου Διευθυντή για την εταιρεία σας; Αυτές οι εταιρικές υπηρεσίες μπορούν να προστεθούν στη δομή της υπεράκτιας εταιρείας σας.

2.Εγκατάσταση υπεράκτιας εταιρείας. Εγκατάσταση υπεράκτιας εταιρείας Αφού επιλέξετε την υπεράκτια δικαιοδοσία και τη σύσταση της υπεράκτιας εταιρείας σας, η κατάρτιση του Καταστατικού δημιουργεί ένα νομικό έγγραφο για τη σύσταση της εταιρείας.

Ο εταιρικός κανονισμός θα καθορίζει τις αρμοδιότητες των Διοικητικών Συμβούλων/Μετόχων και θα δημιουργήσει μια εσωτερική δομή για την οποία λειτουργεί η επιχείρηση.

Η σημασία μιας σωστά δομημένης εγκατάστασης υπεράκτιων εταιρειών είναι προφανής και είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διασφάλιση της ασφάλειας των περιουσιακών στοιχείων και την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ατόμων σε περίπτωση νομικών ή οικονομικών ζητημάτων που προκύπτουν.

2.1 Δομή υπεράκτιων εταιρειών  Εάν ένας πραγματικός ιδιοκτήτης θέλει να παραμείνει ανώνυμος, σε ορισμένες δικαιοδοσίες είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν υποψήφιοι μέτοχοι ή υποψήφιοι διευθυντές που ενεργούν ως τρίτοι των οποίων το όνομα και τα στοιχεία θα καταγράφονται στα νομικά έγγραφα και τους λογαριασμούς, ωστόσο, ο πραγματικός ιδιοκτήτης εξακολουθεί να διατηρεί τον άμεσο έλεγχο της εταιρείας, αλλά παραμένει μη συνδεδεμένη επίσημα με τον ίδιο. Ενώ οι περισσότερες υπεράκτιες δικαιοδοσίες εξακολουθούν να έχουν πολύ αυστηρούς νόμους περί απορρήτου και τραπεζικού απορρήτου, υπάρχουν πολλές χώρες όπως οι ΗΠΑ και πολλά μέρη της Ευρώπης που απαιτούν από τα άτομα να δηλώσουν ξένη ιδιοκτησία μιας εταιρείας, καθιστώντας έτσι τις υποχρεώσεις σας για δήλωση οποιωνδήποτε εταιρειών και περιουσιακών στοιχείων ως υποχρέωση απαιτείται από τη χώρα όπου ζείτε.      

2.2 Έγγραφα αρχειοθέτησης υπεράκτιων εταιρειών .Οι απαιτήσεις εγγραφής εταιρείας είναι:

Όνομα διευθυντή ή πραγματικού κατόχου αντίγραφο αποδεικτικών διαβατηρίου επεξεργασίας φυσικής διεύθυνσης και χρηματική αμοιβή του. Ωστόσο, ανάλογα με την εταιρεία και τη δικαιοδοσία ενδέχεται να χρειαστεί να παρέχετε τεκμηρίωση όπως πιο ολοκληρωμένα έντυπα Due Diligence ή Know Your Customer (KYC) . Αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής.

Σε ορισμένες δικαιοδοσίες, οι απαιτήσεις για το άνοιγμα ενός υπεράκτιου τραπεζικού λογαριασμού έχουν γίνει αυστηρότερες και μερικές φορές μπορεί να απαιτούν τραπεζικές ή επαγγελματικές επιστολές αναφοράς και αντίγραφο ενός επιχειρηματικού σχεδίου. Λάβετε, λοιπόν, αυτό κατά νου όταν επιλέγετε έναν υπεράκτιο τραπεζικό λογαριασμό. Εάν η εγγραφή δεν είναι επιτυχής, είναι συνήθως επειδή η τεκμηρίωση είναι ανεπαρκής ή απαιτούν έναν πιο ενδελεχή έλεγχο ιστορικού. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτούνται εκτενέστεροι έλεγχοι και οι εταιρείες δημιουργούνται χωρίς πολύ κόπο.

Τα εταιρικά έγγραφα λαμβάνονται συνήθως 6-8 εβδομάδες μετά την εγγραφή της υπεράκτιας εταιρείας, αν και ο αριθμός μητρώου εταιρειών θα έχει ήδη εκδοθεί μετά την επιτυχή αίτηση, συνήθως εντός μιας ή δύο εβδομάδων μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης. Είστε έτοιμοι να ιδρύσετε ή να ενσωματώσετε μια υπεράκτια εταιρεία; Η σύσταση μιας εταιρείας offshore ενώ μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγα μόνο βήματα όμως απαιτεί πολύ προσεκτική έρευνα και συμβουλές. Η εγγραφή offshore εταιρείας αν και απλή, δεν είναι εύκολη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή δομή, στη σωστή χώρα για τις ανάγκες της επιχείρησής σας με τον κατάλληλο πράκτορα δημιουργίας υπεράκτιων εταιρειών.


 Πηγή: Economy review

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πανδημία Πρίν Τώρα ο Πούτιν αλλά με τα Παιδιά μας τί Γίνεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Metaverse Τι είναι Τελικά το Ψηφιακό μας Μέλλον



                                  Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου


                              DONATE TO ellinesradio.gr KEEP THE GREEK VOICE FREE